بزرگترین سیاره منظومه شمسی

بزرگترین سیاره منظومه شمسی

بزرگترین سیاره منظومه شمسی کدام سیاره است؟ منظومه ی شمسی یا سامانه ی خورشیدی از خورشید و انواع سیاره ها تشکیل شده است. این سیارات به دور خورشید درحال چرخش هستند. چهار سياره ی ابتدایی کوچکتر هستند و جنسشان از سنگ است به این سیارات سیارات داخلی گفته می شود. چهار سياره بعدی سیارات گازی و بزرگتر هستند که به سیارات خارجی معروفند. بنابراین اگر به دنبال بزرگترین سیاره هستیم باید میان سیارات خارجی منظومه شمسي به دنبال آن باشیم؛ مشتری، زحل، اورانوس و نپتون.

سیاره مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی
مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی

بزرگترین سیاره منظومه شمسی کدام است

سياره هاي منظومه شمسي ابعاد متفاوتی دارند و همانطور که گفته شد سیارات داخلی سیارات کوچکتر و سیارات خارجی سیاراتی بزرگتر هستند. گستره ی ابعاد این سیارات از ابعادی در حدود 5 هزار کیلومتر برای کوچکترین سیاره تا سياره ای با قطر 140 هزار کیلومتر برای بزرگترین آنها در منظومه شمسی، مشتری است. مشتری پنجمین سياره و در میان سیارات گازی نزدیکترین سیاره به خورشید بوده و قطر میانگینی در حدود 140 هزار کیلومتر دارد (حدود یازده برابر قطر کره ی زمین).

 

مشتری یک غول گازی است و پس از خورشید بزرگترین عضو سامانه خورشیدی به حساب می آید. این سياره علاوه براینکه از نظر اندازه بزرگترین سیاره منظومه شمسی و از نظر جرم هم پرجرم ترین آنها ست به طوری که جرمش 5/2 برابر مجموع جرم تمام سیارات است. مشتری قطری در حدود یک دهم قطر خورشید دارد و علاوه براین که بزرگترین است، پس از خورشید، ماه و زهره پرنورترین جرم آسمان نیز هست.

حلقه های بزرگترین سیاره منظومه شمسی

آیا بزرگترین سياره، مشتری حلقه دارد؟ بله مشتری هم مانند سياره زحل حلقه هایی به دور خود دارد. جنس این حلقه ها اغلب از غبار بوده و به همین دلیل به درخشندگی حلقه های زحل نمی باشند و به سادگی آنها قابل رصد نیستند. حلقه هاي مشتری را اولین بار کاوشگر ویجر1 (Voyager1) در سال 1979 مشاهده کرد.

 

سیاره مشتری چند قمر دارد؟

مشتری بیشترین تعداد قمر را نیز دارا می باشد. این سياره 79 قمر شناخته شده دارد که از میان آنها چهار قمر بزرگتر و شناخته تر شده هستند. این چهار قمر در سال 1610 میلادی اولین بار توسط گالیله  کشف شدند. آیو (Io)، اروپا (Europa)، گانیمد(Ganymede) و کالیستو  (Callisto) اقمار گالیله ای مشتری هستند که جرم لازم برای کروی بودن را دارند. گانیمد بزرگترین قمر مشتری ست.

قمر های مشتری

دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی

زحل یا کیوان دومین سیاره بزرگ منظومه شمسي است. کیوان ششمین سياره و دومین سیاره گازی نزدیک به خورشید است.  زحل را با حلقه های زیبایش میشناشیم. در میان سيارات منظومه شمسي تمام سیارات گازی دارای حلقه میباشند اما حلقه های زحل قابل مشاهده تر هستند از این رو به ارباب حلقه های منظومه شمسی معروف است. زحل کمی از بزرگترین سیاره کوچکتر است اما با این حال باز هم قطری در حدود 9 برابر قطر کره ی زمین دارد.تیتان بزرگترین قمر زحل می باشد.

 

غول گازی منظومه شمسی در مقایسه با زحل

همانطور که گفته شد مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی است و زحل دومین سیاره بزرگ ماست. مشتری حدودا هر 12 سال یکبار به دور خورشید میچرخد درحالی که این زمان برای زحل نزدیک به 30 سال است. زحل نه تنها از نظر بزرگی دومین سياره منظومه شمسي است بلکه از نظر جرم نیز پس از مشتری دومین سياره است. زحل با 82 قمر شناخته شده از لحاظ تعداد قمر ها رتبه ی اول را در میان سیارات داراست و مشتری در رتبه ی دوم قرار خواهد گرفت.

ابعاد کوچکترین و بزرگترين سياره هاي منظومه شمسي

سياره هاي منظومة شمسي با ابعاد و جرم هاي مختلف و در فاصله هاي متفاوتی نسبت به خورشید قرار گرفته اند. کوچکترین سیاره ها را در فاصله هاي کمتر از خورشید پیدا می کنیم در صورتی که بزرگترین ها در فاصله هایی نسبتا بیشتر قرار گرفته اند اما این روند یک روند منظم ندارد.

بررسی ابعاد سياره ها از کوچکترین تا بزرگترین در سامانه خورشیدی
نام سياره عطارد مریخ زهره زمین نپتون اورانوس زحل مشتری
شعاع به نسبت زمین ۰٫۳۸2۹ ۰٫۵۳۳ ۰٫۹۴۹۹ 1 ۳٫۸۸۳ ۴٫۰۰۷ ۹٫۴۵۵ 11.209

با توجه به اعداد جدول بالا  عطارد کوچکترین سياره سامانه خورشیدی با قطری در حدود 3/0 قطر زمین در ابتدای جدول قرار گرفته و سیارات دیگر به ترتیب مریخ، زهره، زمین، نپتون، اورانوس، زحل و مشتری سیارات بعدی هستند. بنابراین مشتری با قطری در حدود 11 برابر قطر زمین بزرگترين سياره منظومه شمسي است.

 

 

زمین از نظر بزرگی چندمین سیاره است

سیاره ی ما از نظر نزدیکی به خورشید سومین سیاره است میخواهیم بدانیم زمین از حیث بزرگی چندمین سياره منظومه شمسي است. دو سیاره عطارد و زهره که در فاصله های کمتر از زمین هستند اندازه های کوچکتری دارند. علاوه بر این  مریخ هم نسبت به زمین اندازه ی کوچکتری دارد و قطرش در حدود نصف قطر زمین می باشد. پس سياره ی ما زمین از میان چهار سیاره داخلی بزرگترین است. اما تمام سیارات خارجی از زمین بزرگترند. بنابراین زمین از نظر بزرگی پنجمین سیاره ی بزرگ سامانه خورشیدی و بزرگترین سیاره خاکی ست.

 

بزرگترین ستاره منظومه شمسی کدام است؟

دراین مقاله مشتری، بزرگترین سیاره منظومه شمسی را معرفی کردیم و بطور مختصر درباره ی آن صحبت کردیم اما به نظر شما بزرگترین ستاره در منظومه شمسی کدام ستاره است؟ تفاوت ستاره و سیاره در چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر